Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19067
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:42 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 17 [element_type_id] => 33 [languages_prefix] => [content_id] => 19067 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 33 [name] => ROGO - gipskamer 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 97 [element_id] => 17 [node_id] => 14527 [position] => right [order] => 97 ) ) )

Nieuws

Pannenbier Orthopedisch Centrum

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli 2019 pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Nieuwsarchief

Spasticiteitteam verzorgt nascholing

Op woensdag 9 mei 2012 heeft het spasticiteitteam voor de huisartsen een nascholing georganiseerd onder de titel: Wie, wat en voor wie?

Ruim 40 huisartsen, verpleeghuisartsen en AVG artsen bezochten deze nascholing. Het spasticiteitteam wordt gevormd door de revalidatie-artsen van het Sophia Revalidatie Centrum en de neuroloog Daan Kamphuis en orthopeed Dieu Donné Niesten van het Reinier de Graaf Ziekenhuis. Het team bestaat al sinds 2000 waarbij 2 keer per maand een aantal patiënten worden beoordeeld en een behandelingsadvies wordt gegeven. Gevolgen van spasticiteit beperken zich niet alleen tot de kinderleeftijd. Op de volwassen leeftijd ontstaan vaak nieuwe problemen. Ook kan spasticiteit later optreden, bijvoorbeeld door een neurotrauma, een CVA of door multiple sclerose.

De deelnemers werden geïnformeerd wat spasticiteit nou precies is, bij wie het voorkomt, wat de behandelingsmogelijkheden zijn en hoe wij als team te werk gaan. Naast de theorie werden een drietal patiënten met spasticiteit voorgesteld die in kleine groepjes werden onderzocht en besproken.

Bij de evaluatie werd deze nascholing door de deelnemers als zeer positief beoordeeld. Bij de leerpunten kwamen  elektrostimulatie als nieuwste punt van behandeling, behandeling van spasticiteit bij ouderen en herkken van probelmen van spasmen naar voren. Deze bijeenkomst, lezingen en de presentatie van casuïstiek, werd beoordeeld met een 8,2.

Namens het spasticiteitteam,

Radha Rambaran, revalidatie arts
Madlenka van Pomeren, revalidatie arts
Daan Kamphuis, neuroloog
Dieu Donne Niesten, orthopedisch chirurg