Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Pannenbier Orthopedisch Centrum

Op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer is op woensdag 3 juli 2019 pannenbier geschonken voor het Reinier Haga Orthopedisch Centrum.
lees verder

Minister Bruno Bruins brengt werkbezoek aan de orthopedie

Op maandagmiddag 14 januari bracht Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, een werkbezoek aan de afdeling orthopedie van het Reinier de Graaf in Delft.
lees verder

Orthopedisch Centrum in Reinier Magazine

Reinier Haga Groep bouwt Orthopedisch Centrum dat patient zorg op maat biedt.
lees verder

3D braces

Duimbasisartrose is de meest voorkomende geisoleerde artrose van de hand.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Heup

 

Consultkaart Artrose in de heup

Een Consultkaart is een nieuwe keuzehulp voor patiënten en artsen, geïnspireerd door de internationaal bekende ‘Option Grids’. Een Consultkaart ondersteunt patiënten en artsen bij het gesprek als er sprake is van verschillende behandelopties. Het geeft een beknopt overzicht van de mogelijkheden in vraag en antwoord. Aan de hand van de medisch wetenschappelijke richtlijn worden de meest gestelde vragen van patiënten per behandelmogelijkheid beantwoord.

Arts en patiënt kunnen aan de hand van de Consultkaart de mogelijkheden bespreken, vergelijken en samen een keuze maken voor de behandeloptie die het beste bij de patiënt past. Een Consultkaart is bedoeld om door de arts en patiënt samen te gebruiken in de spreekkamer.

 

Heuparthroscopie

Al vele jaren kennen we kijkoperaties voor de knie, schouder, enkel en pols, de laatste jaren is daar de kijkoperatie van de heup bijgekomen. Kijkoperaties van de heup geeft de mogelijkheid om bepaalde letsels te behandelen, letsels waarvan we 5 à 10 jaar geleden niet eens wisten dat ze bestonden. Het gaat met name om scheuren van het labrum (kraakbeenring) en beklemmingssyndromen.

Heupprothese

Veel mensen met een versleten heupgewricht hebben baat bij een operatie waarbij het heupgewricht vervangen wordt door een kunstheup (heupprothese). Zo’n operatie is geen kleinigheid, en de revalidatie vraagt veel wilskracht en inspanning van de patiënt en zijn familie. “Een goed begin is het halve werk” geldt ook voor een heupoperatie. Een goede voorbereiding draagt zeker bij aan een vlot herstel.


Heuprevisie

Een kunstheup is een hele goede manier om een arthrose (slijtage) van de heup te behandelen. Een kunstgewricht heeft echter niet het eeuwige leven. Het merendeel van de protheses doet het na 10-15 jaar nog heel goed , maar rond de 15 jaar komt er wel een omslagpunt waarbij er geleidelijk wat problemen kunnen gaan ontstaan, zoals het geleidelijk los gaan zitten. Indien de diagnose “loslating prothese”wordt gesteld en patiënt heeft pijnklachten dan is er een indicatie voor een revisieoperatie.

Gebroken heup ofwel collumfractuur

U bent opgenomen voor een operatie in verband met een botbreuk in uw been. De orthopedisch chirurg zal u operatief behandelen.  Door middel van een 'metalen' pen/plaat + schroeven zal de breuk rechten vastgezet worden. Het kan ook zijn dat u een kophalsprothese krijgt. In dat geval wordt een deel van uw gewricht vervangen. Voor welk materiaal de orthopedisch chirurg kiest is afhankelijk van de breuk.

 

Metaal op metaal heupprothese

U heeft in het nieuws wellicht iets gehoord over mogelijke problemen bij metaal-op-metaal-heupprotheses. In de media zijn berichten verschenen over de terugroepactie van twee typen heupprothesen van fabrikant De Puy. Het betreft heupprothesen met een grote metalen kop en kom. Bij deze prothese zou metaalslijpsel vrijkomen door de wrijving tussen de kop en de kom, wat mogelijk kan leiden tot zwellingen of vage klachten van pijn en ongemak rondom lies en bovenbeen. Het Reinier de Graaf heeft de twee typen heupprothesen van fabrikant De Puy niet geplaatst bij patiënten. De recall van fabrikant De Puy geldt dus niet voor patiënten van het Reinier de Graaf.