Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

100ste nieuwe heup in dagbehandeling

In het Reinier de Graaf  bereikte de afdeling op vrijdag 30 oktober 2015 een mooie mijlpaal.
lees verder

4th Global Congress Fragility Fracture Network

Van 3 tot en met 5 september 2015 organiseert het Fragility Fracture Network in samenwerking met de Stichting Fragility Fracture Care het 4de Global Congress  in de Doelen te Rotterdam.
lees verder

Nederlandse primeur handchirurgie

In 2015 behaalde dr Gerald Kraan zijn EHBS examen en is daarbij de derde geaccrediteerde orthopedisch handchirurg in Nederland.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Heup

Heupprothese

De operatie volgens de ASI-techniek

Tijdens de operatie aan uw heupgewricht wordt het versleten gewricht vervangen door een kunstgewricht (een prothese). Om een snel herstel na de operatie mogelijk te maken wordt een speciale operatietechniek door uw orthopaedisch chirurg bij u toegepast. Deze techniek genaamd ASI houdt in dat de orthopaedisch chirurg via een snee aan de voorzijde van uw bovenbeen zonder uw spieren door te snijden de toegang tot uw heupgewricht vrij maakt. Alleen het kapsel rondom uw heup maakt de orthopaedisch chirurg open zodat uw versleten heup kan worden vervangen door de nieuwe heup.

De heupvervanging

Het vervangen van de heup bestaat uit het weghalen van het kapotte kraakbeen in de kom van uw heup en het verwijderen van de kop van uw bovenbeen. Wanneer dat gebeurd is, wordt de heupkom klaar gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe kom.
In uw bovenbeen wordt een metalen steel ingebracht met daarop een kop. Kop en kom passen precies in elkaar. De prothese wordt, net als het zieke gewricht, op de plaats gehouden door het gewrichtskapsel en de spieren die hier omheen liggen. Als de kop in de kom is gezet, worden het gewrichtskapsel en de huid weer dichtgemaakt (gehecht).
De operatie duurt ruim anderhalf uur. 

Doordat er zo weinig mogelijk is doorgesneden hoeven uw spieren na de operatie niet extra te herstellen.