Array
(
  [0] => Array
    (
      [Content] => Array
        (
          [id] => 19066
          [text] => 

[H1] => [H2] => [intro] => [include] => [user_id] => 0 [_created] => 2012-08-15 12:36:11 [_modified] => 0000-00-00 00:00:00 ) [Element] => Array ( [id] => 16 [element_type_id] => 32 [languages_prefix] => nl [content_id] => 19066 [auth_company_id] => ) [ElementType] => Array ( [id] => 32 [name] => ROGO - Balie 1 ) [NodeElement] => Array ( [id] => 278 [element_id] => 16 [node_id] => 15167 [position] => right [order] => 278 ) ) )

Nieuws

Orthopedisch Centrum in Zoetermeer

Zoetermeer krijgt een van de grootste klinieken voor orthopedische chirurgie van Nederland.
lees verder

Samenwerking 0rthopeden ReinierHaga en Fysiotherapeuten

  Orthopeden ReinierHaga Groep werken intensief samen met fysiotherapeuten in de regio Goede nazorg na een orthopedische ingreep is meestal cruciaal voor een voorspoedig herstel.
lees verder

Bloedverdunners niet effectief tegen trombose bij onderbeengips of na kijkoperatie knie

Het geven van bloedverdunners helpt niet om trombose te voorkomen bij patiënten die hun onderbeen in het gips hebben of een kijkoperatie van de knie hebben ondergaan.
lees verder
Nieuwsarchief >>
ISO 9001

Heup

Heupprothese

De operatie volgens de ASI-techniek

Tijdens de operatie aan uw heupgewricht wordt het versleten gewricht vervangen door een kunstgewricht (een prothese). Om een snel herstel na de operatie mogelijk te maken wordt een speciale operatietechniek door uw orthopaedisch chirurg bij u toegepast. Deze techniek genaamd ASI houdt in dat de orthopaedisch chirurg via een snee aan de voorzijde van uw bovenbeen zonder uw spieren door te snijden de toegang tot uw heupgewricht vrij maakt. Alleen het kapsel rondom uw heup maakt de orthopaedisch chirurg open zodat uw versleten heup kan worden vervangen door de nieuwe heup.

De heupvervanging

Het vervangen van de heup bestaat uit het weghalen van het kapotte kraakbeen in de kom van uw heup en het verwijderen van de kop van uw bovenbeen. Wanneer dat gebeurd is, wordt de heupkom klaar gemaakt voor het plaatsen van een nieuwe kom.
In uw bovenbeen wordt een metalen steel ingebracht met daarop een kop. Kop en kom passen precies in elkaar. De prothese wordt, net als het zieke gewricht, op de plaats gehouden door het gewrichtskapsel en de spieren die hier omheen liggen. Als de kop in de kom is gezet, worden het gewrichtskapsel en de huid weer dichtgemaakt (gehecht).
De operatie duurt ruim anderhalf uur. 

Doordat er zo weinig mogelijk is doorgesneden hoeven uw spieren na de operatie niet extra te herstellen.